Øresund Runt

Ett utsnitt av kartan till Öresund Runt.

När det stod klart att vi skulle satsa på en andra upplaga av den tryckta varianten av Tåg till Rydsgård så kom vi också överens om att se över saker som vi eventuellt ville justera från den första.

Bland en del smågrejer så kom även turen till brädets baksida. I version 1 var den en ren utfyllnad. Men när vi nu hade lite mer tid på oss så kändes det synd att inte utnyttja det till en uppgradering.

Tåg till Rydsgård innehåller relativt få stationer och är mest lämpat för lite färre spelare. Då kändes det naturligt att dels göra ett bräde med lite fler stationer, dels hålla sig någorlunda i närheten, rent geografiskt.

Att åka Øresund Runt med tåg har varit en möjlig upplevelse för skåningar sedan Øresundsbron invigdes år 2000. Med det som bas bestämde vi oss på att göra en sida som lägger ungefär lika stort fokus på den svenska som den danska sidan av sundet.

Efter att ha låtit ett begränsat antal av våra vänner i facebookgruppen Tåg till Rydsgård testspela så finns nu en justerad (men fortfarande ofärdig beta) version att ladda ner här nedanför. Mycket nöje!

För den här kartan så rekommenderar vi att man använder tågkort från antingen valfritt stort Ticket to Ride (USA, Europe osv) eller Tåg till Rydsgård om man har första utgåvan såklart. Spelarpjäser tar man med fördel från Ticket To Ride Europe, med följande uppställningar per spelare vid olika spelarantal:
5 spelare: 35 vagnar, 2 stationer
4 spelare: 35 vagnar, 1 station
3 spelare: 40 vagnar, 1 station
2 spelare: 45 vagnar

Reglerna följer också Europa-kartans vad gäller antal biljetter som ska dras och hur stationerna används.

ENGLISH:
This is the download page for the Øresund Runt map, which is going to be printed on the backside of Tåg till Rydsgård in the second printing in the beginning of 2024. Please note that this is still a beta version, especially the artwork.

We recommend using player pieces and train cards from Ticket To Ride Europe, with the following number of pieces depending on player count:
5 players: 35 train cars each, 2 stations
4 players: 35 train cars each, 1 station
3 players: 40 train cars each, 1 station
2 players: 45 train cars each