Butiken öppen!

Ja, nu är det dags för ytterligare en avgång – vi öppnar nu upp för beställningar av vår andra tryckning!  Detta är alltså en ny upplaga med en extra karta (Øresund Runt) på baksidan – givetvis med tillhörande biljettkort. Vi har även gjort lite andra ändringar, läs mer om dessa längre ner i detta utskick.… Continue reading Butiken öppen!

Tack!

Nu är samtliga beställningar levererade och vi tackar alla för den överväldigande responsen vi fått på vårt lilla projekt. Vi tackar alla som varit med och hjälpt till och framför allt alla ni som med er entusiasm såg till att sprida ordet så det blev en upplaga på 2500 spel! Blicken framåt Vad händer nu… Continue reading Tack!

Så började det, del 2

2017 firade en anrik spelförening i Lund 30 år och bland medlemmarna återfanns Jonas Birgersson och Johan Norrman. De hade vid firandet nu barn som var gamla nog att kunna spela spel. Det ledde till det ideella initativet Spelskolan Lund, som två gånger i månaden samlar barn och unga för brädspel i centrala Lund. Tidigt… Continue reading Så började det, del 2

Så började det, del 1

På hösten 2012 var jag med mina barn på Malmö Muséer, Teknikens och sjöfartens hus (fd Tekniska muséet) och såg bl.a. denna fina karta Det slog mig att den liknade ett spel och att förutsättningarna för att ta detta som mitt första underlag till en skånsk version av Ticket-To-Ride. Ett par undersökningsrundor senare och lite… Continue reading Så började det, del 1

Published
Categorized as Historia

Sista rycket!

Fredag! Våra ganska skånska kollegor bob hund sjöng en gång om helgen i vecka 48. Det känns som en helgad helg för oss såklart, men frågan är om inte helgen vecka 40 är ännu viktigare i år. Nu är det nämligen dags! Sista rycket! Vi pratar såklart om chansen att förboka just DITT exemplar av Tåg… Continue reading Sista rycket!

Published
Categorized as Tryck2022

Bara en vecka kvar!

På söndag nästa vecka (9/10) stänger vi förbokningarna! Glöm alltså inte: Bara en vecka kvar att beställa på! Vi kommer bara att trycka förbeställda OCH betalade exemplar Enda sättet att få tag i ett exemplar är att förbeställa (OCH betala!) Vad händer efter förbeställningen?När vi har stängt förbeställningarna så kommer vi att räkna ihop antalet… Continue reading Bara en vecka kvar!

Published
Categorized as Tryck2022

Så här ser det ut!

Nu kan vi äntligen avslöja utseendet på komponenterna i Tåg till Rydsgård. Tack vare Peter Svärd, från Svärds Bläck och Magi har allt blivit så mycket bättre. Du kan se delar av hans illustrationer spridda runt här på webbplatsen. Peter har bland annat hjälp oss med omslaget till kommande lådan, samt själva brädet: Vi har… Continue reading Så här ser det ut!

Published
Categorized as Tryck2022

Klart till 10-årsjubileet?

Ja nu har det snart gått 10 år sedan Magnus fick idén att göra en skånsk karta till Ticket to Ride. Då är det väl verkligen på tiden att vi faktiskt visar upp resultatet? Jodå, det tycker vi med! Det är vår intention att Tåg till Rydsgård, Skåne ska finnas tillgängligt för dig som vill… Continue reading Klart till 10-årsjubileet?

Published
Categorized as Tryck2022