Lund C – LTH

Vad kul att du hittat hit till vår lilla hemliga miniexpansion av Tåg till Rydsgård!

Historien bakom tillkomsten av “Tåg till ESS” och det andra bonusinnehållet började väldigt sent i projektet. Och tidigt.

Idén med “världens tråkigaste Ticket to Ride”, eller åtminstone det mest snabbspelade, kläcktes ursprungligen av vår vän Marcus Nelson direkt när han hörde talas om Tåg till Rydsgård, eller Ticket to Ride Skåne som vi fortfarande hade som projektnamn då. Vi tyckte det var hysteriskt roligt men kom väl just inte på något vettigt sätt att använda det.

Men nu hoppar vi fram till de sista dagarna av pressat arbete för att få till alla de där sista detaljerna som alltid är det som tar mest tid. I ett försök att nagelfara alla specifikationer så att tryckeriet skulle få filerna så nära perfekta som möjligt, så upptäckte en icke namngiven projektdeltagare att vi nog inte riktigt läst offerten ordentligt. För i den stod det ju att det skulle vara tryck både på fram och baksidan av spelbrädet. Vi som hade tagit för givet att baksidan bara skulle vara svart, som i de flesta Ticket to Ride …

Sagt och gjort så var ju detta en stor möjlighet. Vi kunde ju i alla fall ha Peter Svärds snygga logga och några av hans illustrationer ovanpå den bruna kulören. Fast sedan tyckte vi väl alla att det var lite av ett missat tillfälle att inte göra något mer.

Petter slängde in Sydsvenskans gamla text om den vackre skåningen. Magnus tyckte det var bra men vill ha något mer galet och föreslog en picknickduk. När den var klar och ett par biljetter inslängda för att få det att se ut som att någon spelade ute på sitt picknickbord (komplett med kaffefläckar) började vi komma någonvart. Magnus föreslog post it-lappar och Johan kom farande med idén att få med ett Tåg till ESS. Han gjorde till och med en prototyp på rekordtid:

Efter det tillkom ett par timmars trimmande för att få till den slutprodukt du nu förmodligen har framför dig på bordet.

Lunds spårväg

Spårvagnen som går från Clemenstorget (Lund C) upp till den enorma forskningsanläggningen ESS var en följetong som ingen Lundabo nog undkom att ha en åsikt eller tre om, innan den slutligen kunde invigas i december 2020.
Läs mer om den och dess historia på Wikipedia.