Så här ser det ut!

Nu kan vi äntligen avslöja utseendet på komponenterna i Tåg till Rydsgård. Tack vare Peter Svärd, från Svärds Bläck och Magi har allt blivit så mycket bättre. Du kan se delar av hans illustrationer spridda runt här på webbplatsen. Peter har bland annat hjälp oss med omslaget till kommande lådan, samt själva brädet:

Vi har fler talangfulla vänner i projektet. Den legendariske Lundagrafikern Petter Lönegård (från Lönegård & co) har hjälpt oss att ta fram egna tågkort, som kommer se ut något i stil med detta:

Reglerna i Tåg till Rydsgård följer i stort de från original-Ticket to Ride, med framför allt ett tillägg; inblandat med de vanliga biljetterna så finns det nio så kallade problembiljetter. De visar inga sträckor och kan således inte heller byggas. Om du sitter med en sådan biljett på hand när spelet tar slut kommer den ge dig fyra minuspoäng. MEN! Om du har lyckats samla tre stycken eller fler, så ger de dig tio pluspoäng istället. Du kan slänga en problembiljett precis som en vanlig när du drar den, men den psykologiska effekten på motståndarna är inte att underskatta när du börjar samla på dig en massa biljetter!

Blev du sugen på att beställa? Vänta inte!
Gör din förhandsbeställning nu!

9 comments

  1. Vad häftigt! Jag vill beställa både till mig själv och till jobbet (Softhouse)!

  2. Hej, det ser ut att vara färre sträckor än andra TtR men jag har inte räknat dem. Ser ut att vara bra som tvåmannaspel. Har ni extra poäng för längsta sträcka/ flest sträckor?

    1. Hej Kjell, det motsvarar ungefär antalet sträckor i Nordic Countries och Schweiz-kartorna. Vi tycker det funkar för upp till fyra spelare men kör då med färre vagnar. Det finns bonus för den som bygger hela södra stambanan.

  3. Shit va najs! Blir beställer direkt! Önskar dock tåg till Mölle också! Men de kanske är bortvalt med flit på?

  4. Jäklar vad snyggt! Fattas bara med så många bra personer inblandade. Förbeställning lagd!

  5. Fick tipset av en kollega på jobbet. Självklart ska vi ha ett sådant på kontoret. Vi är många brädspelsfantaster och har flera medarbetare som dessutom jobbat och jobbar som konsulter på Skånetrafiken vilket gör det extra roligt. 🙂

Leave a comment

Your email address will not be published.